AeroPress Original + 100 filtrů
Související produkty
Detailní popis produktu
Hlavní přednosti:
- Celoplastové provedení (nově potravinářský polypropylen (BPA free)) zajišťující nízkou hmotnost, tepelnou odolnost, a odolnost proti poškození.
- AeroPress můžete použít dvojím způsobem. Klasicky jak doporučuje výrobce, tak i "obrácenou metodou".
- Příprava kávy je velice rychlá a snadná.
- Čištění je snadné. Odšroubujete plastový držák papírového filtru a píst domáčknete, tím Vám vypadne použitý filtr i kávová sedlina. Poté stačí jen opláchnout.
- Vyvinutím určitého tlaku při přípravě kávy se dostane do šálku více aromatických látek a chuťové spektrum kávy je podstatně pestřejší.
- Díky papírovému filtru dostanete průzračný nápoj bez drobných kousků pomleté kávy v šálku.
- Celý proces přípravy kávy máte plně pod kontrolou. Můžete experimentovat s hrubostí mletí, množstvím kávy (doporučujeme 70 g/l), teplotou vody, délkou extrakce kávy a délkou a intenzitou protlačení kávy přes filtr.
- Díky absolutní kontrole nad přípravou kávy je AeroPress vhodný i pro ty světově nejlepší kávy.
Historie:
- AeroPres stvořil v roce 2005 Alan Adler, prezident společnosti Aerobie, která se zaměřovala na výrobu létajících talířů a plaveckých brýlí.
- Díky své jednoduchosti a perfektní kávě, kterou AeroPress dokáže připravit se stal velice oblíbeným a vyhledávaným.
Návod na přípravu kávy v AeroPressu:
- Klasický způsob přípravy kávy
- Do AeroPressu vložte propláchnutý papírový filtr (do plastového držáku sítka) a zašroubujte.
- Položte AeroPress na šálek nebo nádobu do které budete nápoj připravovat.
- Namelte cca 17 g čerstvě upražené kávy (ideálně z pražírny BotaCoffee). Zvolte jemnější mletí.
- Zalijte kávu v AeroPressu nejlépe filtrovanou vodou o teplotě cca 93°C
- Promíchejte a počkejte 10 sekund.
- Vložte (navlhčený) píst a plynulým tlakem protlačte kávu do šálku (nádoby).
- Obrácený způsob přípravy kávy
- Postavíme AeroPress na píst (píst musí být vsunut do těla).
- Přidáme čerstvě namletou kávu (ideálně z pražírny BotaCoffee) v množství cca 17 g. Zvolte hrubé mletí.
- Kávu lehce zalijeme nejlépe filtrovanou vodou o teplotě cca 93°C, promícháme a dolijeme zbytkem vody.
- Necháme kávu extrahovat. Dle hrubosti mletí 30 s. až 2 minuty. Čím hruběji mletá, tím delší čas.
- Zašroubujeme filtr s držákem sítka a rychle otočíme na šálek.
- Plynulým tlakem protlačte kávu do šálku.
Tipy na přípravu:
- Jestli je káva příliš slabá (slabé tělo), zkuste ji namlet jemněji.
- Pokud je naopak káva příliš hořká a výrazná, melte naopak hruběji.
Zajímavosti o AeroPressu:
- V přípravě kávy pomocí AeroPressu se pořádá i mistrovství světa. https://worldaeropresschampionship.com/
Obsah balení:
- AeroPress Original (made in USA)
- Odměrka na kávu
- Míchátko
- 100 ks papírových filtrů
Obrácená metoda přípravy AeroPressu:
Doplňkové parametry
Kategorie: | AeroPress |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnost: | 0.4 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.