AeroPress + 350 filtrů + držák filtrů + cestovní taška
Související produkty
Detailní popis produktu
Hlavní přednosti:
- Celoplastové provedení (nově potravinářský polypropylen (BPA free)) zajišťující nízkou hmotnost, tepelnou odolnost, a odolnost proti poškození.
- AeroPress můžete použít dvojím způsobem. Klasicky jak doporučuje výrobce, tak i "obrácenou metodou".
- Příprava kávy je velice rychlá a snadná.
- Čištění je snadné. Odšroubujete plastový držák papírového filtru a píst domáčknete, tím Vám vypadne použitý filtr i kávová sedlina. Poté stačí jen opláchnout.
- Vyvinutím určitého tlaku při přípravě kávy se dostane do šálku více aromatických látek a chuťové spektrum kávy je podstatně pestřejší.
- Díky papírovému filtru dostanete průzračný nápoj bez drobných kousků pomleté kávy v šálku.
- Celý proces přípravy kávy máte plně pod kontrolou. Můžete experimentovat s hrubostí mletí, množstvím kávy (doporučujeme 70 g/l), teplotou vody, délkou extrakce kávy a délkou a intenzitou protlačení kávy přes filtr.
- Díky absolutní kontrole nad přípravou kávy je AeroPress vhodný i pro ty světově nejlepší kávy.
Historie:
- AeroPres stvořil v roce 2005 Alan Adler, prezident společnosti Aerobie, která se zaměřovala na výrobu létajících talířů a plaveckých brýlí.
- Díky své jednoduchosti a perfektní kávě, kterou AeroPress dokáže připravit se stal velice oblíbeným a vyhledávaným.
Návod na přípravu kávy v AeroPressu:
- Klasický způsob přípravy kávy
- Do AeroPressu vložte propláchnutý papírový filtr (do plastového držáku sítka) a zašroubujte.
- Položte AeroPress na šálek nebo nádobu do které budete nápoj připravovat.
- Namelte cca 17 g čerstvě upražené kávy (ideálně z pražírny BotaCoffee). Zvolte jemnější mletí.
- Zalijte kávu v AeroPressu nejlépe filtrovanou vodou o teplotě cca 93°C
- Promíchejte a počkejte 10 sekund.
- Vložte (navlhčený) píst a plynulým tlakem protlačte kávu do šálku (nádoby).
- Obrácený způsob přípravy kávy
- Postavíme AeroPress na píst (píst musí být vsunut do těla).
- Přidáme čerstvě namletou kávu (ideálně z pražírny BotaCoffee) v množství cca 17 g. Zvolte hrubé mletí.
- Kávu lehce zalijeme nejlépe filtrovanou vodou o teplotě cca 93°C, promícháme a dolijeme zbytkem vody.
- Necháme kávu extrahovat. Dle hrubosti mletí 30 s. až 2 minuty. Čím hruběji mletá, tím delší čas.
- Zašroubujeme filtr s držákem sítka a rychle otočíme na šálek.
- Plynulým tlakem protlačte kávu do šálku.
Tipy na přípravu:
- Jestli je káva příliš slabá (slabé tělo), zkuste ji namlet jemněji.
- Pokud je naopak káva příliš hořká a výrazná, melte naopak hruběji.
Zajímavosti o AeroPressu:
- V přípravě kávy pomocí AeroPressu se pořádá i mistrovství světa. http://worldaeropresschampionship.com/
Obsah balení:
- AeroPress
- Tunel pro usnadnění dávkování kávy a vody do AeroPressu
- Odměrka na kávu
- Míchátko
- Držák papírových filtrů
- 350 ks papírových filtrů
- Praktická nylonová taška se zipem pro AeroPress
Obrácená metoda přípravy AeroPressu
Doplňkové parametry
Kategorie: | AeroPress |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnost: | 0.7 kg |
5,0
2 hodnocení
Přidat hodnocení
5
4
3
2
1
5
LL
Ludmila Laclová
S produktem AeroPress + 350 filtrů + držák filtrů + cestovní taška jsem velmi spokojena. AeroPress jsem používala již dříve několik let, ale rozbil se mi. Pár měsíců jsem zkoušela dělat si kávu jiným způsobem, ale nakonec jsem se rozhodla vrátit se k přípravě pomocí AeroPressu - dle mě je to nejlepší a docela rychlá příprava kávy.
5
JŠ
Jana Šustíková
Parádní věcička na cesty.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.