Americká káva zpracovaná suchou (natural) metodou

Natural neboli suché zpracování kávy je historicky nejstarší metoda zpracování kávy.
Po sběru zemědělci kávové třešně rovnoměrně rozprostřou na venkovní betonovou podlahu / zvýšené lože / terasy. Na kávu svítí slunce a kávové třešně postupně schnou včetně dužiny a slupky. Schnutí může trvat i přes měsíc a káva se musí pravidelně prohrabávat, aby schla rovnoměrně a nedocházelo k plesnivění nebo nechtěné fermentaci. Na noc se musí zakrývat, kvůli rose, popřípadě i proti dešti. Někteří zpracovatelé mohou používat i sušičky kávy, kde schnutí trvá výrazně kratší dobu.
Po uschnutí kávové třešně mají ještě slupku i dužinu a tyto třešně putují do loupacích strojů, kde se z usušených kávových třešní vyloupou kávová zrna.
V průběhu schnutí se do zrna dostávají látky ze slupky a dužiny. Díky tomu mají tyto kávy zpravidla výraznější tělo a vyšší sladkost.
Tato metoda se hojně používá v Brazílii a Etiopii a je obecně vhodná do míst, kde málo prší a kde není dostupná voda, protože voda při tomto zpracování není potřeba.

2 položek celkem
Káva Brazil Santos from Guaxupe v balení 250g z pražírny BotaCoffee
Minimální acidita Tmavě pražená
Brazil Santos 17/18 from Guaxupe
Čerstvě upraženo, ihned k odeslání (3 ks)
od 71 Kč bez DPH
od 79 Kč

Sladká, medová, s nádechem mléčné čokolády. Velice příjemná, harmonická a vyvážená s minimální aciditou.

+ další
5097/ZRN
Brazil Cerrado Caramelo Doce Fazenda San Martin 2023 z pražírny BotaCoffee.cz - balení 250g
Minimální acidita Tmavě pražená
Brazil Cerrado Caramelo Doce Fazenda San Martin 2023
Čerstvě upraženo, ihned k odeslání (3 ks)
od 78 Kč bez DPH
od 87 Kč

Ve vůni se mísí sladká broskvová marmeláda s příjemným nádechem lískových oříšků. V chuti zaznamenáte výraznější hořkost, která však má jemný a hladký...

+ další
5094/ZRN