Káva Arabica zpracovaná suchou (Natural) metodou

Natural neboli suché zpracování kávy je historicky nejstarší metoda zpracování kávy.
Po sběru zemědělci kávové třešně rovnoměrně rozprostřou na venkovní betonovou podlahu / zvýšené lože / terasy. Na kávu svítí slunce a kávové třešně postupně schnou včetně dužiny a slupky. Schnutí může trvat i přes měsíc a káva se musí pravidelně prohrabávat, aby schla rovnoměrně a nedocházelo k plesnivění nebo nechtěné fermentaci. Na noc se musí zakrývat, kvůli rose, popřípadě i proti dešti. Někteří zpracovatelé mohou používat i sušičky kávy, kde schnutí trvá výrazně kratší dobu.
Po uschnutí kávové třešně mají ještě slupku i dužinu a tyto třešně putují do loupacích strojů, kde se z usušených kávových třešní vyloupou kávová zrna.
V průběhu schnutí se do zrna dostávají látky ze slupky a dužiny. Díky tomu mají tyto kávy zpravidla výraznější tělo a vyšší sladkost.
Tato metoda se hojně používá v Brazílii a Etiopii a je obecně vhodná do míst, kde málo prší a kde není dostupná voda, protože voda při tomto zpracování není potřeba.

2 položek celkem
Káva Brazil Santos from Guaxupe v balení 250g z pražírny BotaCoffee
Minimální acidita Tmavě pražená
Brazil Santos 17/18 from Guaxupe
Skladem - upražíme po objednání
od 71 Kč bez DPH
od 79 Kč

Sladká, medová, s nádechem mléčné čokolády. Velice příjemná, harmonická a vyvážená s minimální aciditou.

+ další
5097/ZRN
Káva Brazil Cerrado Caramelo Doce Fazenda Paraiso v balení 250 g
Novinka Minimální acidita Tmavě pražená
Brazil Cerrado Caramelo Doce Fazenda Paraiso 2025
Skladem - upražíme po objednání
od 79 Kč bez DPH
od 89 Kč

Káva plně dostojí svému jménu svou intenzivní sladce karamelovou vůní. Její plné tělo s vyšší sladkostí a minimální aciditou se skvěle hodí do espressa. Její chuť definuje...

+ další
5327/ZRN