Káva z Keni

Káva z Keni je typická vyšší aciditou, intenzivním aroma a zpravidla výraznou chutí bobulovitého ovoce a citrusů. Chuť se ovšem liší region od regionu a často i sklizeň od sklizně. Pokud hledáte kávy s vyšší aciditou Keňa bude správná volba.
Přes polovinu všech pěstitelů v Keni tvoří malí rolníci s rozlohou farmy v řádu jednotek hektarů. Zpracování řeší přes nejbližší zpracovatelskou stanici (družstvo), které zpracovává kávu od drobných pěstitelů z okolí. Zpracování probíhá ve většině případů mokrou metodou.
V Keni se většina kávy prodává formou aukce na základě chuti kávy. Je to výborná pobídka pro farmáře jak z hlediska ceny, tak i z hlediska hledání nejlepších postupů pro nejlepší chuť kávy. Cena kávy potom není příliš závislá na výkyvu komoditního trhu a zemědělec dostane za kávu vždy nejlepší možnou cenu.

1 položek celkem
Káva Kenya AA Plus Kijani Kiboko z pražírny BotaCoffee v balení 250 g
Novinka Vyšší acidita Světle pražená
Kenya AA Plus Kijani Kiboko 2024
Skladem - upražíme po objednání
od 94 Kč bez DPH
od 105 Kč

Džusová, hladká chuť s ovocnými tóny višňové marmelády a borůvek. Vyšší citrusová acidita je harmonicky doplněná střední hořkostí a také nižší sladkostí. Její bohatá ovocná vůně...

+ další
5139/ZRN