Káva Robusta přímo z pražírny kávy
Robusta neboli Kávovník statný (Coffea Canephora) má neprávem nálepku nekvalitní kávy. Je pravda, že robusta se nikdy nevyrovná jemnosti Arabiky. To však neznamená, že by to byla chyba. Má totiž naprosto odlišný chuťový profil, typická je zemitou a hutnější chutí. Standardně se pěstuje v nadmořských výškách do cca 800 m.n.m., je odolnější a méně náchylná na zacházení.
Kvalitní robusta je naprostým pokladem v espressu. Díky absenci acidity je jednoznačným přínosem pro tradiční chuť espressa a také mu zajišťuje lepší cremu. Milovníky povzbuzujících účinků kávy potěší fakt, že má vyšší obsah kofeinu než Arabica (zhruba dvojnásobně).
My Vám přinášíme čerstvě pražené výběrové robusty, které jistě oceníte jako jednodruhové kávy.