Po celé zemi vznikají díky rozmanitým mikroklimatickým podmínkám, různorodým srážkovým vzorům a úrodným půdám kávy s unikátními chuťovými profily. Káva je kvůli zachování ekosystému pěstována ve stínu stromů v původních lesích.
Poslední roky nebyly pro mexické kávové producenty jednoduché. Listová rez a stárnutí stromů výrazně snížily produkci a nutily farmáře k migraci do měst, kde hledali alternativní zdroje příjmů pro své rodiny. Ženy přitom zůstávaly doma, pečujíce o kávové farmy. Staly se nejen farmářkami, ale také podnikatelkami a strážkyněmi kulturních tradic. Přesto zůstává zejména na venkově stále přítomná genderová nerovnost. Tato káva byla vyprodukována 212 ženami ze Sierra a Frailesca v Chiapas. Spojují se s cílem odstranit trvající nerovnosti a vytvářet nové ekonomické příležitosti pro ženy.
Jakmile jsou třešně červené a zralé, farmářky je pečlivě vybírají. Po sklizni jsou třešně zbaveny dužiny, a po kontrolovaném fermentačním procesu jsou pak tradičně sušeny na slunci. Jakmile jsou zrna suchá, přesunují se do sušárny k dalšímu zpracování pro export.
Ochutnejte unikátní mexickou kávu a podpořte tyto odvážné ženy v jejich úsilí o rovnost a ekonomický rozvoj.
Region: Chiapas
Farmáři: 212 žen farmářek
Odrůdy: Bourbon, Typica, Sarchimor, Caturra, Catuai
Sklizeň: 2023/2024
Způsob zpracování: washed (praná) a sušená na slunci
Kvalita kávy: SHG (Strictly High Grown), EP (European Preparation)