Brazil Cerrado Caramelo Doce Fazenda Paraiso 2025
Detailní popis produktu
Fazenda Paraíso patří rodině Veloso, která byla průkopníkem v regionu Cerrado (vyrábí kávu od roku 1970) a má 756 ha kávových plantáží s kapkovou závlahou. V současnosti rodina založila obchodní skupinu, která v této oblasti provozuje několik farem. Speciální kávy s plnou a sladkou chutí jsou výsledkem vášně, úcty k zemi, špičkové technologie a moderních obchodních praktik. Tato káva má TAG certifikaci, díky níž je možné vysledovat každý jednotlivý pytel kávy a zjistit přesné informace o farmě, kde byla káva vypěstována a zpracována.
Brazílie je známá svou geografickou rozlehlostí. V centrální části Brazílie pokrývají náhorní plošiny Cerrado státy Goiás, Mato Grosso do Sul, Mato Grosso, Tocantins a Minas Gerais, což z ní dělá jednu z největších oblastí produkce kávy na světě. Na západě Minas Gerais se několik farmářů začalo soustřeďovat na pěstování především speciálních káv a vytvořilo přidružený region Cerrado Mineiro. Typickými rysy této oblasti jsou dobře definovaná roční období, jako jsou horká, mokrá léta a příjemně chladné, suché zimy.
První botanický popis brazilské oblasti Cerrado udělal dánský botanik Eugenius Warming v roce 1892. Cerrado je rozsáhlá oblast s druhým největším biomem Jižní Ameriky. Její rozloha je kolem 2 mil. km2. Je zde velice pestrá rostlinná i živočišná říše. Světový fond na ochranu přírody ji dokonce označil jako biologicky nejbohatší savanu světa čítající asi 10 000 druhů rostlin, kolem 200 druhů savců a 10 endemických druhů ptáků.
Kávy z Brazílie jsou podrobně klasifikovány: NY 2 znamená „New York 2“ a označuje maximální počet povolených vad podle metody počítání vad na burze v New Yorku. Je to kvalitativně nejvyšší třídu. Screen 17/18 definuje velikost zrn. Mezi brazilskými kávami jsou to největší zrna. "Strictly soft, fine cup" popisuje profil chuti – vyžaduje hladký, konzistentní a čistý extrakt. Nejběžnější metodou zpracování v Brazílii, která se používá pro asi 90 % vyrobené Arabiky, je suchý proces, známý také jako nepraný nebo přírodní. Celá kávová třešeň je nejprve očištěna a poté umístěna na slunci, aby se usušila v tenkých vrstvách na terasách nebo sušena v sušičkách.
Oblast: Cerrado Mineiro
Farma: Fazenda Paraiso
Nadmořská výška: 1130 m.n.m.
Sklizeň: 2024 / 2025
Zpracování: Natural
Kvalita: NY 2, stricty soft, fine cup
Odrůda: Acaiá, Red and Yellow Catuaí, IPR100, IAC125, Catucaí
Velikost zrna: screen 16/18
Udržitelnost: TAG certifikace
Doplňkové parametry
Kategorie: | Káva z Ameriky - pražírna kávy BotaCoffee |
---|---|
Záruka: | 1 rok |
Odrůda kávy: | Arabica |
Stupeň pražení kávy: | Tmavě pražená |
Země původu: | Brazílie |
Zpracování kávy: | Natural |
? Vůně před zalitím: | Intenzivní, kořeněná, sladká. |
Vůně po zalití: | Sladká, karamelová, medová. |
? Chuť: | Plné tělo, vyšší sladkost, mléčná čokoláda, vlašské ořechy, arašídy. Nižší až střední hořkost, téměř bez acidity. |
? Dochuť: | Oříšková, sladká. |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Výrobce: BotaCoffee s.r.o.
Ant. Procházky 23/24
62300 Brno
Czechia
info@botacoffee.cz